HOOFDMENU

 
 

Partymake-up

Je wilt schitteren tijdens de feestdagen, maar wie heeft tijd om zich mooi te maken? Het is het seizoen: het kruipt ieder jaar weer omhoog en schopt ons toch al zo hectische leven in een overdrive. En in het midden van het winkelen, koken, verpakken en rondrennen, hebt je feestjes te geven of om naartoe te gaan! Maar het is mogelijk om te schitteren tijdens de feestjes zonder uren voor de spiegel door te brengen. Of je nu vijf minuten over hebt tussen bijvoorbeeld je werk en het feest, of je hebt twintig minuten (wow!) om alles uit de kast te trekken, wij hebben tips waarmee je er in no-time fantastisch uitziet.

Als je 5 minuten hebt voor je make-up

Je nummer een partyprioriteit - maakt niet uit hoeveel tijd je hebt - is je teint te egaliseren. Foundations op waterbasis glijden gemakkelijk over je huid.

Ogen: Gebruik een donkerbruine of zwarte eyeliner op je bovenooglid om diepte en dimensie toe te voegen en om je snel een heldere blik te geven. Vervolgens veeg je een opaalkleurige oogschaduw over je gehele ooglid. (Je kunt het op een kaal ooglid aanbrengen, maar ook over je dagelijkse oogschaduw heen.) Maak het af met een zwarte mascara.


Wangen: Doe wat shimmerpoeder op je jukbeenderen om ze vorm te geven en op te laten lichten. Het kan er heel elegant uitzien wanneer met mate toegepast. Het idee is om de aandacht te vestigen op een mooie huid, niet op het poeder erbovenop.

Lippen: Neem een roze of heldere gloss, die je natuurlijke lipteint er doorheen laat schijnen, voor massa's glans. Een gladde, sexy mond is makkelijk te dragen en vergt slechts seconden om aan te brengen.

Als je 10 minuten hebt voor je make-up
Als je een paar minuten meer hebt, speel dan met je ogen. Glanzende oogleden zijn hot en zien er overweldigend uit met zoet roze lippen. Doe je foundation en mascara zoals je dat gewend bent.

Ogen: Breng eerst gouden oogschaduw aan vanaf je wimperrand tot aan je wenkbrauwen. Zwaarder op het ooglid, en meer uitgeveegd richting de wenkbrauw. Daarna een chocoladebruine liner langs je bovenste wimperrand. Veeg met een wattenstaafje (of het sponsje van je potlood) over het lijntje om het zacht en wazig te houden.

Wangen: Het aanbrengen van blusher vereist iets meer tijd en zorg dan aanbrengen van een eenvoudige shimmerpoeder, maar het doel is hetzelfde: om je al schitterende huid te verbeteren. Voor een natuurlijke look lach je wanneer je een zachte, cremige blush aanbrengt op je konen; veeg het uit richting de haargrens.

Lippen: Een goudrozige lippenstift houd de make-up in harmonie. Sla de lipliner over en breng de kleur direct aan (zonder kwastje). Verzacht het daarna met je vingertop.

Nagels: Breng twee laagjes sneldrogende glitternagellak aan voor een flirterige finishing touch van je look.

Als je 20 minuten hebt voor je make-up
Nu kun je je partylook nog een paar stapjes verbeteren. Maak er iets plezierigs van en ga jezelf helemaal te buiten: Doe een kleur op je lippen die je nooit eerder durfde te dragen (ja, zelfs met gewaagde ogen), en laat je vingertoppen er vampachtig uitzien met een feestelijk rode nagellak.

Ogen: Je hebt de tijd dus breng zowel langs je boven- als je onderwimperrand een lijntje aan met een zachtbruin of zwart potlood. Trek de lijn iets voorbij je buitenste ooghoeken door en maak gebruik van dezelfde verzachtende techniek als in 10 minuten make-up. Breng daarna een goudbruine oogschaduw aan van je wimperrand tot de plooi en veeg daarna uit naar boven.

Wangen: Gebruik dezelfde blushertechniek als bij de 10 minuten make-up. Afhankelijk van je huidskleur wil je je blusher misschien wat zwaarder aanzetten voor meer balans met je oog- en lipkleuren.

Lippen: Alarmrode lippen zijn altijd goed voor feestjes. Met de roze-goud-bruine combi kies je voor een kleur rood met een warme bessen of gouden ondertoon om vloekende kleuren te vermijden.

Nagels: Sexy, rode nagels zijn de extra vijf minuten van het voorzichtig aanbrengen best waard. Plus ze zijn als juwelen voor je handen.

Bron: TooStylisch

 

 

Schoonheidssalon De Watertuyn is aangesloten bij de ANBOS. Dit is de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging.

 
Schoonheidssalon De Watertuyn Barneveld 2017