HOOFDMENU

 
 

Lippen

 

Kou, kachels en droge lucht zijn killing voor je lippen. Je kent het wel; droge, pijnlijke lippen waar van die charmante witte vellen aan hangen... Dit kwetsbare lichaamsdeel vereist dan een speciale verzorging. Hier wat tips!

 Scrubben maar!
Veel vrouwen geven hun lichaam en gezicht eens in de zoveel tijd een goede scrubbeurt. Resultaat: dode huidcellen verdwijnen en een nieuw, zacht laagje huid wordt zichtbaar. Waarom doen we dit dan nooit met onze lippen? Het heeft namelijk hetzelfde effect! Door voorzichtig te scrubben veranderen ze van ruwe, pijnlijke lippen in zachte, gezonde lippen om te zoenen!

Hoe doe je dat?
- Scrub je lippen met een natte tandenborstel.
- Gebruik een ruwe handdoek of een droog washandje om de losse velletjes van je lippen te scrubben.
- Verwijder de losse velletjes door een suikerklontje tegen je lippen te wrijven, of gebruik wat olijfolie gemengd met korreltjes suiker.
- Maak een papje van suiker en honing; werkt meteen verzachtend!

Let op! Doe dit vooral erg voorzichtig! Je lippen zijn erg kwetsbaar en snel gehavend. Bloedende wondjes zijn niet echt charming ;) Enne... trek nooit, maar dan ook echt nooit velletjes met je handen van je lippen!

Hydrateren!
Wanneer je droge lippen hebt, krijg je vaak de neiging om ze nat te maken. Niet doen! Dit droogt je lippen alleen maar verder uit, en ze zullen ook gaan irriteren. Dan krijg je zo'n enig rood randje om je lippen, en dat is niet echt aantrekkelijk! Smeer je lippen dus in, zodat ze zacht en soepel blijven. Ook vlak na een scrubbeurt schreeuwen je lippen om een beetje vocht!

Waarmee doe je dat?
- Gewoon met de simpele, ouderwetse lippenbalsem.
- Of met een laagje vaseline.
- Een verzorgende lippenstift met hydraterende eigenschappen.
- Maak zelf een lippenmasker van hydraterende crème en honing. Breng het aan voor je naar bed gaat en je ontwaakt met prachtige, zachte en stralende lippen om te zoenen!
- Ook cacaoboter en galamboter schijnen goed te werken.

En de gouden tip van Lia: drink veel water! Water is goed voor je hele lichaam, en ook voor je lippen.

Bron: tooStylisch

 

 

Schoonheidssalon De Watertuyn is aangesloten bij de ANBOS. Dit is de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging.

 
Schoonheidssalon De Watertuyn Barneveld 2017