HOOFDMENU

 
 

Ying Yang

 

 

De Chinezen gaan ervan uit dat als het lichaam in balans is, je gezond en mooi zal zijn. Een gezonde huid is een mooie huid. Gezondheid geeft je een stralend uiterlijk, schoonheid van binnenuit.

De drie belangrijkste stappen naar schoonheid zijn:

  • ontgifting
  • spijsvertering
  • herstel

Ontgifting

Eet voeding met ontgiftende, reinigende eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn: appelen, watermeloen, walnoten, zoete aardappelen, komkommers, tomaten, waterkers, tofu, honing en melk.

Spijsvertering

Voedingsmiddelen die de spijsvertering bevorderen zijn: appelen, bananen, citroen, olijven, ananas, wortel, spinazie, aardappelen, tofu, gember en wijn.

Herstel

Yin en Yang in balans

Yin is koude of koele energie. Verkoelend voedsel zoals aloë vera, honing, komkommer en munt zijn voorbeelden van yin voeding. Yang is heet of verwarmende energie. Voeding als chili, rundvlees en kersen zijn voorbeelden van yang voeding.Als Yin en Yang in balans zijn zullen je huid en haar in optimale conditie zijn.

Vette huid, Yang

 

Droge huid, yin

Als je een droge, uitgedroogde huid hebt met de neiging to rimpels, aanleg tot aankomen, koude handen en voeten, grote kans dat je te veel yin en te weinig yang hebt. In dat geval neem je yang voeding. Neem ook wat voedingmiddelen die goede oliën bevatten, zoals walnoten en avocado. Je huid heeft de olie nodig.

Eet avocado, papaya, sojabonen, honing, gember, koninginnengelei, ginseng en zonnebloempitten. Een goede manier om je vlees te kruiden is met gemer, sojasaus en knoflook. Voor je uiterlijke huidverzorging gebruik je producten met honing, haver, ginseng en amandelen.

Gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid is je dikke darm uit balans en is het nodig je lichaam te ontgiften. Honing en kamperfoelie zij geschikt.Uiterlijke verzorgingsproducten zijn melk, kamperfoelie, avocado en kaolin klei.

 

 

 

Schoonheidssalon De Watertuyn is aangesloten bij de ANBOS. Dit is de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging.

 
Schoonheidssalon De Watertuyn Barneveld 2017